Na železničnej stanici sa vyhrážal zabitím. Nesplácal pôžičkyKrádež v pneuservise vo V. Tatrách. Zatajili nájdenú pieckuTrojica kradla v neobývanom domeDo nádrže stroja niekto nasypal neznámu látku.

01.07.2011 Celý región

Na železničnej stanici sa vyhrážal zabitím:
Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili včera policajti popradskej železničnej polície 20 ročného muža z Dolného Smokovca (okr. Poprad).
Počas včerajšieho popoludnia prišiel obvinený do budovy železničnej stanice v Poprade, kde pristúpil k jednému z bezdomovcov a spýtal sa ho či je cigán. Bezdomovca sa zastal 38 ročný muž zo Spišskej Belej, načo obvinený mu začal nadávať a za to že sa ozval ho zabije. Poškodený mu povedal, že ide za policajtmi, pričom pri bufete na poschodí na neho obvinený vytiahol nôž, priložil mu ho na krk a znovu sa mu vyhrážal zabitím. Po dlhšom rozhovore a odhováraní obvinený poškodeného pustil. K zraneniu nedošlo. Polícia obvineného mladíka stíha na slobode.


Nesplácal pôžičky:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin úverového podvodu 25 ročnému mužovi z obce Zbudské Dlhé , okr. Humenné.
V jednej z humenských predajni elektra uzatvoril obvinený 14.04.2010 zmluvu na poskytnutie pôžičky v sume 1.496,58.-€ za účelom zakúpenia čiernej a bielej techniky. Po uhradení akontácie 428,18.-€ sa zaviazal pôžičku splácať dvadsiatimi mesačnými splátkami po 49,97,-€. Doposiaľ však uhradil iba tri splátky a do zmluvy uviedol, že je zamestnancom istej vranovskej firmy a to aj napriek tomu, že v tom čase poberal dávku v hmotnej núdzi, teda uviedol nepravdivé údaje o zamestnávateľovi.
Zmluvu na poskytnutie pôžičky uzatvoril obvinený aj v júli 2010. Na splátky si kúpil motorovú pílu v hodnote 500.- €. Po uhradení akontácie 120,-€ sa zaviazal pôžičku splácať devätnástimi mesačnými splátkami po 20,-€. Doposiaľ uhradil iba tri splátky a do zmluvy uviedol, že je zamestnancom istej vranovskej firmy a to aj napriek tomu, že v tom čase bol zamestnaný ako dohodár v jednej z humenských firiem, teda uviedol nepravdivé údaje o zamestnávateľovi. Nesplácaním pôžičiek spôsobil celkovú škodu 1 251,52.- €.



Krádež v pneuservise vo V. Tatrách:
Policajti z Vysokých Tatier obvinili včera z prečinu krádeže 53 ročného muža z Nižných Ružbách, okr. Stará Ľubovňa, t.č. prihlásený na pobyt vo Vysokých Tatrách (bezdomovec).
Obvinený muž sa v období od 18.6.2011 do 29.6.2011 vlámal do jedného z pneuservisov v Starom Smokovci. Odtiaľ potom ukradol zámok FAB, tri sady kľučiek, dve čalúnené kreslá, konferenčný stolík, varič - dvojplatničku, smetný kôš a drevenú váľandu. Všetky veci si preniesol do samostatnej, opustenej, neuzamknutej miestnosti nachádzajúcej v blízkosti pneuservisu v úmysle používať ich na prebývanie a osobnú potrebu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 67.-€. Obvinený muž je umiestnený v cele policajného zaistenia a bol na neho spracovaný návrh na podanie obžaloby.


Zatajili nájdenú piecku:
Dvoch Stropkovčanov vo veku 16 a 24 rokov obvinila polícia z prečinu zatajenia veci.
Obvinená dvojica ešte začiatkom marca tohto roku našla v lese pri obci Vojtovce, okr. Stropkov, krbovú piecku. Túto si prisvojili bez povolenia oprávnenej osoby, čím miestnemu poľovníckemu združeniu spôsobili škodu vo výške najmenej 266,10.- €. Oboch obvinených stíhajú stropkovskí policajti na slobode.



Trojica kradla v neobývanom dome:
Vranovskí policajti obvinili včera z prečinu krádeže dvoch mužov z obce Rankovce, okr. Košice-okolie (15r. a 29r.) a jedného z obce Vechec, okr. Vranov n/Topľou (15r.).
Trojica obvinených sa v dobe od 25.6.2011 do 28.6.2011 vlámala do jedného z neobývaných domov v obci Vechec. Po vypáčení vchodových dverí, vošli dnu a ukradli odtiaľ niekoľko porcelánových sošiek a sklenených pohárov, rôzne detské oblečenie a 2 prútené košíky. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 95.- €. Všetkých troch stíha polícia na slobode


Do nádrže stroja niekto nasypal neznámu látku:

Na policajnú linku 158 oznámil včera ráno 30 ročný muž poškodenie lesného stroja v lese v katastri obce Holumnica.
Doposiaľ neznámy páchateľ odstránil niekedy v dobe od 28.6.2011 do 30.6.2011, na palivovej nádrži lesného pracovného stroja Harvestor uzáver palivovej nádrže a na sypal do nej nezistenú látku. V dôsledku toho došlo po naštartovaní motora k jeho zadretiu a znefunkčeniu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 25 600.-€. Prípad vyšetrujú policajti zo Spišskej Belej ako prečin poškodzovania cudzej veci.

 

Vyberte región